Resident

Polien Boons

1991 °Bonheiden

Polien Boons werd uitgenodigd om deel te nemen aan de derde editie van STRT Kit, een traject van één jaar dat functioneert als platform voor het internationaal ontwikkelen van de kunstpraktijk. STRT Kit is een initiatief van Studio Start in samenwerking met AIR Antwerpen en Extra City Kunsthal Antwerpen.

De onbevangen fascinatie waarmee Polien Boons haar omgeving observeert, is het vertrekpunt van haar artistieke werk. In haar recente kunstwerken plaatst ze de mens als nietige entiteit ten opzichte van de sublieme natuurkracht. De mens, als middelpunt van het universum, heeft steeds getracht om de natuur aan zichzelf te onderwerpen. In haar werk maakt Polien Boons duidelijk dat de wereld niet te vatten is door menselijke ratio.

Polien Boons werd uitgenodigd voor de volgende solotentoonstellingen (een selectie): FeliXart, Drogenbos, 2015; CIAP, Hasselt, 2016. Daarnaast was haar werk te zien op de volgende groepstentoonstellingen (een selectie):  Attitudes to form, Museum M, Leuven, 2015; Rumor Has is’, Marres, Maastricht, 2015; Exorcised, Sint Lucas, Brussel, 2014; Let’s send each other a meal, Maison Olivier, Brussel; Vintrine #2, Bibliotheek Sint Lukas Brussels; Tank #10, Entrepot, Brugge, 2012; Les Sujets de l’abstraction, Musée Fabrete, Montpellier, 2012.