Nieuws

Athar Jaber

15 apr 2014

Grote Prijs Ernest Albert 2014

Het stadsbestuur van Mechelen organiseert de tweejaarlijkse kunstprijs “Grote Prijs Ernest Albert”. Deze prijs wordt beurtelings toegekend aan een kunstenaar die uitmunt in respectievelijk schilderkunst, beeldhouwkunst en vrije grafiek. In 2014 komt de discipline beeldhouwkunst aan bod. De Prijs is genoemd naar Ernest Albert (1900-1976), een begenadigd kunstschilder en voormalig directeur van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Mechelen.

Voor deze nieuwe editie werd het reglement in navolging van de zeer succesvolle “Prijs voor Schilderkunst” (2012) grondig aangepast en het bedrag voor de prijs bepaald op 7.500 euro.Daarmee is de “Prijs voor Beeldhouwkunst van de Stad Mechelen – Grote Prijs Ernest Albert” een van de belangrijkste kunstprijzen in België. De kunstprijs staat open voor professionele beeldende kunstenaars (geboren, woonachtig, gestudeerd of werkend in België).

Uit meer dan 70 inzendingen selecteerde een jury het werk van 15 kunstenaars. Het zijn kunstenaars met diverse benaderingen van beeldhouwkunst. Ze vertegenwoordigen bovendien verschillende generaties. De geselecteerde kunstenaars zijn Caroline Coolen, Anton Cotteleer, Bart Decq, Maen Florin, Paul Gees, Bruno Hardt, Athar Jaber, Maria Kley, Takahiro Kudo, Renato Nicolodi, Guy Timmerman, John Van Oers, Luk Van Soom, Ludwig Vandevelde en Robin Vermeersch. Samen bieden zij een bijzondere staalkaart van de hedendaagse beeldhouwkunst in Vlaanderen.

Hun werk is vanaf 27 april 2014 te zien in De Garage, Ruimte voor Actuele Kunst te Mechelen. Op zondag 27 april 2014 zal de heer Frank Nobels, Schepen van Cultuur en Kunstonderwijs van de stad Mechelen en voorzitter van het Comité Ernest Albert, de winnaar van de Prijs voor Beeldhouwkunst van de Stad Mechelen – Grote Prijs Ernest Albert 2014 bekendmaken.
De tentoonstelling is gratis te bezichtigen in De Garage, Ruimte voor Actuele Kunst, Onder de Toren 12, 2800 Mechelen van 27 april tot en met 1 juni 2014 van donderdag tot zondag van 13 tot 18 uur.

Prijs voor Beeldhouwkunst van de Stad Mechelen – Grote Prijs Ernest Albert 2014 is een organisatie van de Stad Mechelen / Comité Ernest Albert - Academie voor Beeldende Kunsten - Cultuurcentrum Mechelen
www.mechelen.be - www.academiemechelen.be - www.cultuurcentrummechelen.be
volg ons op Facebook : https://www.facebook.com/ernest.albert.14