Nieuws

JONG TEXTIEL / curator oa. Anna Maria Cornelia

20 mrt 2013

Maart 2013 - Jong Textiel
vanaf 20.03.2013

'JONG TEXTIEL?', denk je...

Jawel! Ook al komt de textielsector regelmatig negatief in het nieuws, toch staat er een nieuwe generatie jonge textielontwerpers voor u klaar.

Jonge textielontwerpers die geloven in de schoonheid, de duurzaamheid en het vernieuwende binnen de textielsector.

Deze jonge wolven, afgestudeerd aan één of meerdere textielopleidingen in België, hebben het recht, ook in tijd van crisis, om gezien en gehoord te worden.

Ze kunnen 'ouwe rotten in het vak' verbazen, ze kunnen verfrissend uit de hoek komen, ze kunnen het verschil maken tussen verandering of 'gewoon doordoen'.

TIO3 vindt het de tweede keer op rij een uitdaging om deze jonge gepassioneerde textielontwerpers aan u voor te stellen. Vier juryleden uit verschillende vakgebieden, maar telkens met een link naar textiel, selecteerden voor u een mooi boeket.
Er werd gelet op de inhoud van het dossier, de sterkte van het proces, de conceptuele uitwerking, de bezieling van de ontwerper zelf en hoe het idee of het ontwerp omgezet kan worden in de praktijk.

JONG TEXTIEL, editie 2 laat vijf ontwerpers zien, die bewijzen dat een goeie 'fond' en een sterk uitgewerkt concept, als basis kunnen dienen om bedrijfsleiders te overhalen om met hen samen te werken. Een eerste selectie wordt getoond vanaf 20 maart, de overige werken vanaf 20 mei.

Laat u inspireren en bedenk hoe dit fleurig boeket textielontwerpers ingezet kan worden om de schoonheid, de degelijkheid en de kwaliteit van het Belgische textiel verrassender te maken.

Jury

De jury die dit jaar de selectie van de voorstellen op zich nam bestaat uit:

Marjolijn van Duyn, kunsthistoricus en curator op het gebied van
vormgeving.
Guy Verstraete, zaakvoerder van Masureel I.D.E
Jan Leconte, Cultuurbeleidscoördinator Stad Ronse (CC De Ververij)
AnnaMariaCornelia De Gersem, Social Design + Project Manager TIO3 Fab(ric)-Lab

Geselecteerde ontwerpen
De geselecteerde ontwerpen worden in 2 perioden tentoongesteld. De eerste 3 ontwerpen van 20.03 tot 03.05; de volgende 4 ontwerpen van 14.05 tot 05.07.

Esther Van Schuylenbergh met 'Murmuration’
Maghalie Dooms met '(Im)perfection'
Veerle Tytgat met '(G)(H)HAREN'
Hélène Borgers met 'Acedia'
Laure Van Brempt met 'sjaals voor Werner Mannaers', een' handtas voor Eline Van Ree' en een 'gordijn voor kunstenaar Rinus Van De Velde'

Praktisch
De tentoonstelling is vrij te bezoeken elke werkdag van 9:00 tot 17:00. Komt u in groep, verwittig ons dan even op voorhand. Dit kan telefonisch op 055/21.80.07 of via email op info@tio3.be.

Locatie: TIO3, Oscar Delghuststraat 60, 9600 Ronse