Nieuws

Open Studio's 2012

01 sep 2012

Een kunstenaar en een stad zijn op velerlei manieren met elkaar verweven. Waar ligt de aantrekkingskracht van een stad voor de praktijk van een kunstenaar? Waar stoot de kunstenaar op de grenzen van de stad? Hoe gaat een stad in zijn verschillende beleidsdomeinen om met de aanwezigheid van kunstenaars?
Uit deze spanningsvelden willen NICC en Studio Start bruikbare instrumenten opdiepen ter versterking en ondersteuning van een stedelijk en geïntegreerd kunsten- en kunstenaarsbeleid.

Daarom slaan NICC en Studio Start in 2012 de handen in elkaar en presenteren op zondag 9 september. ‘Open Studio’s 2012′ , de eerste atelierroute in Antwerpen die de aanwezigheid van professionele kunstenaars en creatieve ondernemers in kaart brengt.

Tegelijkertijd praten we met experten, beleidsmakers en publiek over de rol en het belang van een kunstenaarswerkruimte in een stedelijke omgeving en presenteren we een bundeling van inspiratieteksten rond het thema “de kunstenaar en de stad” in de vorm van een publicatie.

Praktisch
-

Symposium

10-12u – Meaning of the Studio
[met o.a. Gideon Boie, Luc Deleu, Hans Karssenberg, Job Koelewijn, Karl Philips • Moderatie: Chantal Pattyn • Bibliotheek Permeke, Auditorium, De Coninckplein, Antwerpen]

Studioroute

13-14u – Professional Preview
14-19u – Open Studio’s