Nieuws

Kim Stumpf in het nieuws

12 nov 2012

- In Knack weekend.be

Modedefilé van Spullenhulp is een succes

Al voor de tiende keer organiseerde Spullenhulp, een organisatie die zich voornamelijk inzet voor daklozen, haar modedefilé en designtentoonstelling voor het goede doel. Het evenement ‘Second Hand Second Life’ vond plaats in Tour & Taxis, Brussel. Belgische ontwerpers, zoals Sandrina Fasoli, Véronique Leroy, Delvaux en Kim Stumpf gingen voor Spullenhulp aan de slag met tweedehands materialen en verrassen op de catwalk met unieke stukken. Na het defilé konden de bezoekers bieden op hun favoriete designstuk of kledingstuk. De opbrengst van de veiling gaat naar een onthaaltehuis voor jongeren van Spullenhulp.

link naar volledig artikel

 

- Kim Stumpf in Koppen: 

Belgische mode: crisis of niet?

Veronique Branquinho, Olivier Strelli, Walter Van Beirendonck, Christophe Coppens… Het lijkt wel alsof de Belgische mode alleen maar zware klappen krijgt. Niets is minder waar. Koppen trok naar de Parijse modeweek. Liefst tien Belgische ontwerpers tonen er hun nieuwe zomercollectie. Dat moet, wil je als ontwerper internationaal iets betekenen.

De kostprijs is om van achterover te vallen. “100.000 euro kost mijn verblijf in Parijs hier. 10 minuten catwalk, de huur van een verkoopsgalerij en natuurlijk de collectie zelf.” Koppen-reporter Guy De Troyer focust in de lichtstad op jonge wolf en toptalent Jean-Paul Lespagnard. Voor het eerst heeft hij in Parijs een catwalk. De stress en de druk zijn gigantisch.

Aan het begin van alles staat Kim Stumpf, een jonge Vlaamse ontwerpster. Zij is anderhalf jaar bezig en heeft al helemaal geen geld voor een catwalk. “Dat kost een klein huis. Het is gewoon verschrikkelijk veel geld”, maar toch wil ze in Parijs tonen wie ze is. Daarom maakt ze een film over haar collectie en deelt ze er deze week een showroom om haar droom waar te maken.

donderdag 27 september 2012

De reportage van koppen is via deze link te bekijken