Nieuws

Vedran Kopljar wint STRT Schot prijs

03 sep 2014

Vedran Kopljar is de winnaar van de eerste editie van de STRT Schot prijs, een nieuw initiatief van Studio Start vzw, waarbij jaarlijks een prijs wordt uitgereikt aan een afstuderend kunstenaar aan de beide kunstscholen in Antwerpen (St Lucas hogeschool Antwerpen en KASKA).

Vedran wint een geldprijs van 1750euro en een tentoonstelling in de projectruimte Appelstraat.  De opening van zijn tentoonstelling “Là-bas” vindt plaats op 3 september vanaf 17 uur. Iedereen welkom!

Een externe jury bestaande uit Kati Heck (beeldend kunstenaar), Laure Prouvost (beeldend kunstenaar), Alan Quireyns (artistiek directeur AIR Antwerpen) en Valerie Verhack (curator Museum M, Leuven), selecteerde Vedran Kopljar op basis van zijn presentatie in de eindejaarstentoonstellingen. waarin hij
een installatie met de volgende werken toonde: de reeks ‘Didactische plaat niveau B I-IV’, 2014; de reeks ‘Ter Verering van zompige gronden en schone schijn I-III’, 2014; en het schilderij: ‘Didactische plaat Luxury of Compassion (H.L.J.)’, 2014.

Praktisch — Opening “Là-bas” woensdag 3 september vanaf 17 uur. De tentoonstelling loopt van 6 september tot en met 14 septem- ber. Gratis - Open elke zaterdag en zondag tussen 14 en 18 uur. Tijdens OPEN STUDIO’S 2014 op Zondag 7 september tussen 12 en 18 uur.

________________________________

Voor deze eerste editie van STRT Schot beoordeelde de jury in totaal 45 master projecten Vrije Kunsten van zowel Sint-Lucas Antwerpen als KASK Antwerpen.

Vedran Kopljar studeerde af aan de KASKA met een master in de beeldende kunst (schilderkunst) in 2014. Zijn werk werd opgenomen en zal te zien in de volgende groepstentoonstellingen: Tovenaars met het penseel, KASKA, Antwerpen, 2013; Deuce, KASKA, Antwerpen, 2014; A l’état Sauvage, Maison d’art & Design, Tronçais, 2014; Als kweeklingen in een school van harde klappen, CC Zwanenberg, Heist-op-den-Berg, 2015.

STRT Schot is een STRT project van Studio Start met de financiële steun van de stad Antwerpen en SmartBE. Studio Start focust met STRT op de artistieke praktijk van jonge kunstenaars en creatieve ondernemers. Naast deze ondersteuning voorziet Studio Start ook in betaalbare werkruimte voor kunstenaars en creatieve ondernemers.